Skip to content
Close Menu
Omdömen 4.7 (816 recensioner)

Spafilter guiden

Spafilter är inte alltid så lätt att hitta, rätt längd, diameter och anslutning är en förutsättning. Därför har vi tagit fram denna sökfunktion så att du på ett enkelt sätt ska kunna hitta rätt. Nedan kan du se ett par exempel som visar hur du ska göra för att hitta rätt. Följ bara anvisningarna och klicka dig fram så kommer du hitta det spabadsfilter du söker.

1. Hitta spafilter med hjälp av anslutnings typ

  • Börja med att kontrollera vilken typ av bottenanslutning som stämmer med ditt filter.
  • Kontrollera sedan typ av anslutning, de vanligaste typerna är grovgänga, fingänga, invändig gänga eller bara ett hål.
  • Mät sedan ditt befintliga spabadsfilter, längd och diameter mäts med t.ex. en tumstock.
  • Viktigt är att hitta exakt rätt bottenanslutning, längd och diameter behöver inte nödvändigtvis vara exakt. Bara ditt filter får plats i filterbehållaren.
Spafilter grov gänga
Spafilter fin gänga
Spafilter inv. grov gänga
Spafilter utan gänga

2. Hitta med hjälp av filtrets ovansida

  • Du kan också söka efter vilken typ av ovansida ditt spabadsfilter har.
  • Undersök om filtret har ett hål på ovansidan. Om så är fallet så är det troligt att filtrets botten också har ett hål med samma diameter.
  • Spafilter utan hål på ovansidan har vanligtvis ett handtag men kan också vara helt slätt.
  • Rätt bottenanslutning är även här det viktigaste. Längd och diameter på filtret kan avvika något utan problem.
Spafilter stängd topp
Spafilter öppen topp

Läs mer

Vi tillhandahåller endast filter från Pleatco. Pleatco tillverkar endast filter av premium kvalité för bästa tänkbara vattenfiltrering. Det gör stor skillnad på vattenkvalitén att använda dessa filter i stället för kopior från lågprishandeln.

Pleatco certifierade spafilter

Spafilter som garanterat gör skillnad

Har du tänkt på att filtret är det enda som renar vattnet och avlägsnar smuts och partiklar i ditt spabad. Kemikalier är också nödvändigt att använda men kemikalierna avlägsnar ingen smuts utan har endast en desinfekterande funktion. Vill du ha det där kristallklara vattnet så finns det inga genvägar, nedan kan du läsa mer om varför du ska välja ett filter från Pleatco.

Äntligen ett spafilter som är vetenskapligt utvecklat

Eftersom vattnet i ett spabad har hög temperatur och hastighet genom filtret är det viktigt med ett vetenskapligt utvecklat filter. Pleatco anser att det krävs ett speciellt framtaget filter för just spafiltrering.

Spabadsfilter och poolfilter tillverkas oftast med samma design och material för båda miljöerna. Som branschledande har nu Pleatco utvecklat världens första och enda premium filterpatron som är vetenskapligt konstruerad och utvecklat bara för spabad.

Spafilter guiden
Bästa vatten kvalitet

Inga andra filtreringsmedier kommer nära!

PLEATCO ADVANCED SPA  är omsorgsfullt konstruerat med hög täthet och mycket små fibersträngar som ger ett överlägset flöde, högre smutshållfasthet och längre livslängd. Tack vare mycket små och täta fibrer i materialet möjliggörs en stor kumulativ yta vilket är förutsättningen för en god filtrering. Materialet är också lätt att rengöra vilket resulterar i bättre flöde och lång livslängd.

Pleatco´s free flow core teknologi

Pleatco “fritt flöde” möjliggör ett jämnt vattenflöde genom hela patronen vilket ökar filtreringsförmågan. Detta gör det lättare för pumpen så att vatten flödar genom hela patronen. Pleatcos Free Flow-kärnor är utformade för att vara effektiva, robusta och spara energi, pengar och miljön. Alla Pleatco Advanced filterkärnor är konstruerade med Free Flow-teknik.

Filter hos vår leverantör

Pleatco