Skip to content
Omdömen 4.6 (1683 recensioner)

Kundforum

Chockbehandling av vatten i spabad

16 mars, 2024

Chockbehandling av vatten i spabad

Chockbehandling av vatten i spabad glöms ofta bort. Speciellt på de spabad som är utrustade med någon form av automatik för desinfektion. På den svenska marknaden är den vanligast förekommande produkten för automatisk desinfektion Gecko in.clear brominator. 

Gecko in.clear

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar Spa Oxi Booster för Chockbehandling av vatten i spabad. Detta oavsett om det finns automatik för desinfektion, till exempel Gecko in.clear systemet monterat på spabadet eller inte.

Värt att notera är också vikten av rätt pH värde som bör ligga mellan 7,0 till 7,4. Samma sak här, detta gäller alltid oavsett automatik eller inte.

Spa Oxi Booster

Spa Oxi Booster från Delphin Spa, en unik kombination av klor och aktivt syre för en mycket effektiv chockbehandling. Klorvärdet höjs snabbt och desinficerar spabadsvattnet. Värdet sjunker även snabbare än vid vanligt klor och det är därmed möjligt att bada redan kort tid efter en chockbehandling.

Desinfektion

Desinfektion av vattnet i ett spabad kan göras med med olika metoder vanligast är klor, aktivt syre eller brom. Vid kontinuerlig långtidsbehandling med någon av tidigare nämnda metoder (Klor, Akivt-Syre eller Brom) är det ändå nödvändigt att utföra regelbundna chockbehandlingar.

Chockbehandling

Chockbehandlingen av ditt spabadsvatten bör genomföras direkt efter bad oavsett vilken huvudsaklig desinfektionsmetod som används. Vi rekommenderar Spa Oxi Booster eftersom dess unika kombination av klor och aktivt syre ger en mycket effektiv chockbehandling.

Allmän information

Börja alltid vattenvården av ditt spabad med att kontrollera pH värdet, det ska ligga mellan 7,0 – 7,4. Gör sedan en chock-klorering genom att tillföra en högre dos av snabbverkande klor. Chock-klorering med Spa Oxi Booster är en kraftigare rengöringsmetod som är nödvändig för att ta bort alla bakterier, mikroorganismer och smuts.

  • Vi vill att Spabadet ska vara en skön och säker plats för avkoppling. För att uppnå detta måste vattnet vara klart, hygieniskt och säkert. När du använder ditt spabad tillförs alltid en mängd småpartiklar av smuts och sporer och även bakterier som vi alla vet finns överallt. Bakterierna förökar sig snabbt och det enda sättet att förhindra det är att använda olika typer av desinfektions-produkter. Som tidigare sagts så är de vanligaste metoderna för detta baserade på antingen klor, aktivt syre eller brom.
  • Desinfektionsmedlen ska alltid användas kontinuerligt, mängden beror på temperaturen i badvattnet och hur ofta badet används (hur smutsigt det är). Ju varmare vatten är och ju mer sol det utsätts för desto mer desinfektionsmedel behövs. Användandet av poolen resulterar alltid till förorenande ämnen som blad, gräs, sololja, hudkrämer och hår hamnar i vattnet.

Spa Oxi Booster

  • Spa Oxi Booster kan med fördel användas som chockbehandling efter bad
  • Vid påfyllning eller byte av vatten
  • Vattnet upplevs ohygieniskt, smutsigt eller luktar konstigt.

Lämna ett svar