Skip to content
Omdömen 4.6 (1678 recensioner)

Spafilter

Spafilters är inte alltid så lätt att hitta, rätt längd, diameter och anslutning är en förutsättning. Därför har vi tagit fram denna sökfunktion så att du på ett enkelt sätt ska kunna hitta rätt. Nedan kan du se ett par exempel som visar hur du ska göra för att hitta rätt. Följ bara anvisningarna och klicka dig fram så kommer du hitta det spabadsfilter du söker.

1. Hitta spafilter med hjälp av anslutningen

  • Börja med att kontrollera vilken typ av bottenanslutning som stämmer med ditt filter.
  • Kontrollera sedan typ av anslutning, de vanligaste typerna är grovgänga, fingänga, invändig gänga eller bara ett hål.
  • Mät sedan ditt befintliga spabadsfilter, längd och diameter mäts med t.ex. en tumstock.
  • Det viktigaste är rätt bottenanslutning. Däremot längd och diameter behöver inte nödvändigtvis vara exakt. Bara ditt filter får plats i filterbehållaren.
Spafilter grov gänga
Spafilter fin gänga
Spafilter inv. gänga
Spafilter med hål

2. Hitta med hjälp av filtrets ovansida

  • Du kan också söka efter vilken typ av ovansida ditt spabadsfilter har.
  • Undersök om filtret har ett hål på ovansidan. Om så är fallet så är det troligt att filtrets botten också har ett hål med samma diameter.
  • Spafilter utan hål på ovansidan har vanligtvis ett handtag men kan också vara helt slätt.
  • Rätt bottenanslutning är även här det viktigaste. Längd och diameter på filtret kan avvika något utan problem.
Spafilter stängd topp
Spafilter öppen topp

Läs mer

Vi tillhandahåller endast filter från Pleatco. Pleatco tillverkar endast filter av premium kvalité för bästa tänkbara vattenfiltrering. Det gör stor skillnad på vattenkvalitén att använda dessa filter i stället för kopior från lågprishandeln.

Pleatco certifierade spafilter

Spafilter som garanterat gör skillnad

Har du tänkt på att filtret är det enda som renar vattnet och avlägsnar smuts och partiklar i ditt spabad. Kemikalier är också nödvändigt att använda men kemikalierna avlägsnar ingen smuts utan har endast en desinfekterande funktion. Vill du ha det där kristallklara vattnet så finns det inga genvägar, nedan kan du läsa mer om varför du ska välja ett filter från Pleatco.

Äntligen ett spafilter som är vetenskapligt utvecklat

Eftersom vattnet i ett spabad har hög temperatur och hastighet genom filtret är det viktigt med ett vetenskapligt utvecklat filter. Pleatco anser att det krävs ett speciellt framtaget filter för just spafiltrering.

Spabadsfilter och poolfilter tillverkas oftast med samma design och material för båda miljöerna. Som branschledande har nu Pleatco utvecklat världens första och enda premium filterpatron som är vetenskapligt konstruerad och utvecklat bara för spabad.

Spafilter
Bästa vatten kvalitet

Inga andra filtreringsmedier kommer nära!

PLEATCO ADVANCED SPA  är omsorgsfullt konstruerat med hög täthet och mycket små fibersträngar som ger ett överlägset flöde, högre smutshållfasthet och längre livslängd. Tack vare mycket små och täta fibrer i materialet möjliggörs en stor kumulativ yta vilket är förutsättningen för en god filtrering. Materialet är också lätt att rengöra vilket resulterar i bättre flöde och lång livslängd.

Pleatco´s free flow core teknologi

Pleatco “fritt flöde” möjliggör ett jämnt vattenflöde genom hela patronen vilket ökar filtreringsförmågan. Detta gör det lättare för pumpen så att vatten flödar genom hela patronen. Pleatcos Free Flow-kärnor är utformade för att vara effektiva, robusta och spara energi, pengar och miljön. Alla Pleatco Advanced filterkärnor är konstruerade med Free Flow-teknik.

Filter hos vår leverantör

Pleatco

Spafilters till spabad

Genom att köpa spabadsfilter kan du få en smidig rengöring av badvattnet. Det tar bort flera olika partiklar helt mekaniskt vilket gör filtreringen väldigt effektiv. Partiklarna kan vara allt från smink, hud, pollen, hår till andra ämnen och partiklar man inte vill ha i vattnet du eller dina gäster ska bada i. 

Tillsammans med ett bra filter använder man också desinfektionsmedel samt klor till spabad för att få bort alla de bakteriella föroreningarna som ett filter inte kan ta bort. De effektivaste spa filtren är rengörningsfria spafilter då de tar bort mer små partiklar än exempelvis tvättbara lamellfilter gör.

Tvättbara lamellfilter tillverkade av polyester

Det finns ett traditionellt spa filter för både pool och spabad, de är gjorda på så vis att de är plisserade, veckade och tillverkade av polyester. Lamell filtret är en typ av filter som används enklast för att filtrera bort flera olika organiska föroreningar i vattnet.

Hur ofta ska ett spafilter rengöras?

För att hålla ditt filter och spabad rent en längre period bör du göra rent och spola av filtret minst var 14:e dag. Det finns spa filtertvätt som är avsedda för att göra rent just spafilter för att behålla livslängden på det och göra det rent hela vägen in i fibrerna.

Rengöringsmedlen löser upp olika föroreningar och fett i vattnet utan att löddra eller att skada materialet i filtret. Först sköljer du av filtret grovt och efter det lägger du det i varmvattenbad där det finns avsett rengöringsmedel i.

Spafiltret bör ligga i varmvattenbadet minst under 12 timmars period innan både rengöringsmedlet och all smuts sköljs bort. På grund av den långa tiden ett filter bör ligga i rengörings badet är det att rekommendera att du har minst två uppsättningar av spafilters hemma. Det är för att du inte ska stå helt utan spabad när det ena filtret behöver göras rent utan då kan du njuta av ditt spabad när som helst.

När ska man byta ut sitt spafilter?

Ett spafilter bör du byta ut minst en gång per år för att behålla hela kapaciteten filtret har. Det är mycket viktigt att hålla en regelbunden rengöring och utbyte av spafilter eftersom det annars kan skada både utrustningen och försämra kvaliteten på vattnet. Självklart kan du byta ut ditt filter oftare än varje år, då sparar du också på all utrustning och ökar livslängden på både spabadet samt vattnet.

Rengöringsfria filter

De filter som är rengöringsfria är tillverkade av flera lager av polypropylen och består av spunnen plast. Varje lager i ett rengöringsfritt filter fångar upp de allra minsta partiklarna och varje gång vattnet passerar igenom filtret rengörs det.

Den här typen av filter säljs som original i USA, Europa samt Kanada för en del tillverkare. Ett rengörings fritt filter ska bytas ut var tredje månad vid ett normalt användande av spabadet och badar man oftare måste det också bytas ut med tätare mellanrum. Rengöringsmedel i den här typen av spafilter är totalt förbjudet eftersom det skadar fibrerna i filtret.

Att hitta rätt spa filter

Oavsett vilket spabad du äger har vi garanterat ett spafilter som passar just din modell. För att hitta rätt spafilter kan du titta på filtrets ovansida och se efter ifall filtret har hål på ovansidan. Har filtret ett hål på ovansidan är det mest troligt att spafiltrets botten också har ett hål med exakt samma diameter.

Skulle ditt spafilter inte ha något hål finns det mest troligt ett handtag eller att det är helt slätt på ovansidan. Det är också viktigt att få till rätt bottenanslutning där både längden och diametern kan avvika utan att skapa några problem i spabadets rengöring.

Spafilter med hög kvalité

Spafiltren du hittar i vårt sortiment kommer från Pleatco och deras filter är tillverkade av den bästa kvaliteten du kan hitta på dagens marknad. Det du bör komma ihåg är att det blir en otroligt stor skillnad på vattenkvaliteten från filter till filter. Genom att använda kopior eller lågprisfilter kommer du inte kunna få den vattenkvaliteten i ditt spabad som du får av ett som är tillverkat av Pleatco. Kan användas av många fabrikatörer som exempelvis till Viskan Spa.

Det är spafiltret som utgör hur kvaliteten och livslängden på vattnet eftersom det både avlägsnar smuts och renar vattnet varje gång det tränger igenom. Kemikalier har endast desinfekterande funktion och tar inte bort smuts så som ett spafilter gör. Söker du ett spafilter som ger dig ett kristallklart och fräscht vatten ska du välja ett från Pleatco.

Läs mer